OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ

OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ

I. VŠEOBECNÉ INFORMACE

1. Administrátorem a majitelem je společnost Tesco Stores ČR a.s. („Tesco“), Vršovická 1527/68b, 100 00 Praha 10, IČO: 45308314, zapsané v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, sp.zn. B1377, v souladu s § 5 zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „Zákon o ochraně osobních údajů), svůj souhlas k tomu, aby uvedené osobní údaje zpracovávala pro účely.

2. Portál získává informace o svých uživatelích a snaží se je zachovat následujícím způsobem:

a. dobrovolným poskytnutím informací prostřednictvím formulářů,

b. prostřednictvím zápisu souborů cookie na koncových zařízeních,

c. shromažďováním logů internetového portálu hostingovým administrátorem.

II. INFORMACE O SOUBORECH COOKIE

1. Portál používá soubory cookie.

2. Soubory cookie jsou informatické soubory, především textové soubory, které se ukládají v koncovém zařízení Uživatele Portálu a jsou určené k využívání internetovými stránkami Portálu. Cookies většinou obsahují název internetové stránky, z níž pocházejí, dobu jejich uchovávání na koncovém zařízení a unikátní číslo.

3. Subjekt, který na koncová zařízení Uživatele Portálu ukládá soubory cookie a který má k nim přístup, je administrátor Portálu.

4. Soubory cookie jsou používány k následujícím účelům:

a. tvorba statistik, které nám umožňují pochopit, jakým způsobem Uživatelé Portálu využívají internetové stránky, což umožňuje zlepšení jejich struktury a obsahu,

b. určení uživatelského profilu, jehož cílem je zobrazovat mu přizpůsobené materiály v reklamních sítích, především v síti Google.

5. V rámci internetového portálu se používají dva základní druhy souborů cookie: „dočasné“ (session cookies) a „dlouhodobé“ (persistent cookies). Dočasné cookies se uchovávají v koncovém zařízení Uživatele, dokud se neodhlásí, neopustí internetovou stránku nebo nevypne software (internetový prohlížeč). Trvalé soubory cookie se ukládají v koncovém zařízení Uživatele na určenou dobu v parametrech souborů cookie, dokud je Uživatel neodstraní.

6. Software na prohlížení internetových stránek (internetový prohlížeč) většinou povoluje uchovávání cookies v koncovém zařízení Uživatele. Uživatelé Portálu mohou změnit nastavení v této oblasti. Internetový prohlížeč umožňuje odstranění souborů cookie. Je možné také automatické blokování souborů cookie. Podrobné informace na toto téma obsahuje pomoc nebo dokumenty v internetovém prohlížeči.

7. Omezení používání souborů cookie může mít vliv na některé funkce dostupné na internetových stránkách Portálu.

8. Soubory cookie umisťované v koncových zařízeních Uživatele Portálu mohou využívat i reklamní klienti a partneři administrátora Portálu.

9. Doporučujeme přečíst si informace týkající se zabezpečení a ochrany osobních údajů těchto firem, abyste se seznámili s využíváním souborů cookie ve statistikách: Zabezpečení a ochrana osobních údajů Google Analytics.

10. Soubory cookie mohou využívat reklamní sítě, především síť Google, k zobrazování reklam přizpůsobených tomu, jak Uživatel využívá Portál. S tím cílem mohou uchovávat informace o navigační cestě Uživatele nebo čase, kdy zůstal na dané stránce.

11. V oblasti informací o preferencích Uživatele shromážděných reklamní sítí Google Uživatel může prohlížet a editovat informace vyplývající ze souborů cookie pomocí funkce: https://www.google.com/ads/preferences/.

III. ZPŘÍSTUPNĚNÍ ÚDAJŮ

1. Údaje je možné zveřejnit externím stranám výlučně v právně dovolených mezích.

2. Údaje umožňující identifikaci fyzické osoby se zpřístupňují výlučně se souhlasem dané osoby.

3. Administrátor má povinnost poskytovat informace shromážděné internetovým Portálem příslušným orgánům na základě právních požadavků v rozsahu vyžadovaném v žádosti.

4. Portál může kromě toho ukládat informace o parametrech připojení (označení času, IP adresy).

IV. ŘÍZENÍ SOUBORŮ COOKIE – JAK V PRAXI SOUHLASIT NEBO ZABLOKOVAT VYUŽÍVÁNÍ SOUBORŮ COOKIE?

1. Zablokování souborů cookie může změnit nastavení prohlížeče. Vyhrazujeme si právo na to, že vypnutí používání souborů cookie potřebných pro procesy ověřování, bezpečnosti, údržby uživatelských preferencí může zkomplikovat a v krajních případech i znemožnit využívání webových stránek.

2. Chcete-li změnit nastavení cookies, vyberte z níže uvedeného seznamu internetový prohlížeč / systém a postupujte podle návodu:

a. Internet Explorer

b. Chrome

c. Safari

d. Firefox

e. Opera